parkfenntartás

A parkfenntartás jelentősége

Összességében a megfelelő parkfenntartás és a  jó karbantartás létfontosságú szerepet játszik a parkok biztonságában. A graffiti, a szemét, a rongálás, a rosszul karbantartott utak vagy az elhanyagolt növényzet jelenléte hozzájárulhat a biztonság hiányának észleléséhez. Azt sugallják, hogy egy terület gondozatlan, és minimális felügyelettel rendelkezik. Ha figyelmen kívül hagyják, valószínűleg további romlás következik be, amelyben a látogatók a fizikai feltételek romlásával elkezdenek kerülni egy területet. Ennek eredményeként a parkokat nem megfelelő látogatók és felhasználók vehetik át.

A graffiti-ellenálló anyagok fokozott megvilágítása, felügyelete, karbantartása és használata csökkentheti a graffiti, a rongálás és a véletlen károk előfordulását és mértékét egy parkban. Viszont a terület jól gondozott képet fog vetíteni, és a felhasználók biztonságban fogják érezni magukat. Általában a jól karbantartott területek fokozzák a biztonságérzetet.

Az irányítási stratégiák fontos szerepet játszanak a parkok biztonságában is, mivel bizonyos megközelítések a parkok személyzetének láthatóbbá tételét eredményezhetik. A legtöbb hagyományos karbantartási művelet általában nem ösztönzi a parkhasználók és a parkok személyzete közötti részvételt, bár a közöttük folytatott nagyobb kölcsönhatás emberibb arcot kölcsönöz a parkoknak, és elősegíti a biztonsággal kapcsolatos egyéb kezdeményezéseket.

Ennek egyik stratégiája a zóna kertészek létrehozása, akik kizárólag egy kijelölt területen vagy parkban dolgoznak. A parkban való jártasságuk nagyobb tudatosságot és érzékenységet biztosít a lehetséges biztonsági problémákhoz. Ezt a rendszert a New York -i Central Parkban használják, ahol elkezdték lecserélni a központi irányításukat egy zóna kertész rendszerre, ahol a személyzet a park kijelölt területeiért felelős.

A hatékonyabb működés érdekében a személyzetet ki kell képezni a személyes biztonságról, hogy tudják, mit kell keresniük, kinek kell jelenteniük, és mikor, és hogyan kell beavatkozni, valamint hogyan kell reagálniuk a nyilvánosság biztonsági jelentésekre vonatkozó jelentéseire.

Mit kell figyelembe venni:

A parkok személyzetének jelenléte

Látható -e a személyzet jelenléte egy parkban, és könnyen azonosíthatóak az alkalmazottak egyenruhájuk alapján?

Felhasználói visszajelzés

Egyértelműen van közzétéve a parkok telefonszáma, hogy a felhasználók javaslatot tegyenek a fejlesztésekre, jelenthessék a károkat vagy a szükséges javításokat?

A vandalizmus és a graffiti csökkentése

  • Rendszeres karbantartást és gyors javítást végeznek -e a sérült és graffitizált területek?
  • Növelték a falfirkákra hajlamos területek megvilágítását és járőrözését?
  • Használhatók-e graffiti-ellenálló felületek és bevonatok, mint például külső epoxi festék vagy texturált belső felületek graffiti kitett területeken?

A vandalizmus vandalizmust szül. Bebizonyosodott, hogy a gyors válasz a graffiti eltávolítására, a sérült szerelvények cseréjére vagy a szemét eltávolítására nagymértékben csökkenti a területek lerombolásának ösztönzését.

Van -e jelentési rendszer a parkok osztályán belül, amely azonosítja a folyamatos problémákat?
Lehetséges, hogy a karbantartó személyzet, a park tervezői és a helyi lakosok találkoznak, hogy megvitassák az ismétlődő problémákat és a lehetséges megoldásokat?
A rongálás kezelésének hagyományos módja az „incidensorientált” – probléma jelentésre kerül, és a parkok személyzete reagál a károk helyreállítására. Bár az azonnali javítás kritikus fontosságú, azt a probléma forrásának feltárására irányuló erőfeszítéssel kell kombinálni, különben az incidensek valószínűleg folytatódni fognak.

Közösségi partnerségek

Be lehet vezetni az őszi és tavaszi takarítást, amelyben a helyi lakosok részt vesznek?
A személyzet bevonása

Lehetséges, hogy az üzemeltető/karbantartó személyzet a nyári hónapokban túrákat szervez a parkkertekben vagy a természeti területeken?
Naturalizált területek

A park honosított területei az ellátás hiányára és a személyes biztonság kockázatára utalnak?
A honosított területek szélei gondosan tagoltak és jól karbantartottak a nagyobb élhatás érdekében?

Ha Magyarországon keres partnert a parkfenntartás feladataira, érdemes megnéznie a Zöld Korona Garden Kft. ajánlatát.