Hogyan oldható meg egyszerűen a hulladékkezelés nagy forgalmú helyeken?

A hulladékkezelés egy olyan terület, amivel szerencsés esetben az átlag embernek csak ritkán kell foglalkoznia. Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a kihelyezett szemetesbe elhelyezzük a hulladékot, és nem kérdőjelezzük meg, hogy az után mi történik ezzel. Pedig a hulladékkezelés egy igazán komplex terület, amely sok tervezést és logisztikát igényel.

Ebben a cikkben egy átfogó útmutatót adunk a hulladékkezelés alapjairól. A cikkünk célközönsége elsősorban nagy forgalmú létesítmények, például irodaházak, kampuszok, egyetemek, főiskolák, de természetesen alkalmazhatók lakóházakban is.

A hulladéktárolók típusai

Nagyon sokféle hulladéktárolók léteznek, például lakossági és ipari hulladékgyűjtők. Ez a cikk a lakossági hulladékgyűjtőkkel foglalkozik. A legismertebb a kommunális hulladék. Ez egy elég tág fogalom, de általánosságban a kommunális hulladék olyan hulladék, amit nem lehet vagy nehéz újrahasznosítani.

A kommunális hulladék általában lakossági fogyasztásból, vagy intézményi tevékenységből keletkezik. Ebbe tartozik a használt papírzsebkendő, nem újrahasznosítható műanyagok, stb.

A lakossági hulladéktárolók egyik legfontosabb csoportja a szelektív hulladékgyűjtők. A szelektív hulladékgyűjtőkbe minden olyan hulladékot el lehet helyezni, ami újrahasznosítható. Ide tartoznak az ásványvizes és röviditalos palackok, befőttes üvegek, a fém hulladékgyűjtőbe pedig konzervdobozokat, üdítős dobozokat gyűjthetünk.

A hulladéktárolók színei

A szelektív hulladéktárolókat színekkel jelölik meg, illetve különböző szimbólumokkal. A vörös a fémhulladékot, a kék a papírhulladékot, a zöld az üveghulladékot, a sárga a műanyag hulladékot, a fekete pedig a kommunális hulladékot jelzi.

A hulladékgyűjtők elhelyezése

A hulladékkezelés egyik legelső lépése a hulladéktároló kihelyezése. A legideálisabb hely hulladékgyűjtők számára forgalmas helyek, csomópontok, például lobbik, és egyéb forgalmas közösségi terek. Megfelelő hely kiválasztásával elősegíthető a hulladékgyűjtő hatékonysága.

A megoldás a hulladékkezelésre

Aki közbeszerzéssel foglalkozik az gyakran sok különböző megkeresést kap, de mi a teendő ha a megrendelőnek 300 hulladékgyűjtőre van szüksége? Nehéznek tűnhet elsőre a legjobb megoldással előállni. Az egyik legismertebb név a takarítási megoldások terén a Vileda Professional.

Ezek a szemetesek tartós műanyagból készültek külső fémes réteggel, ez biztosítja a rozsda, horpadás, és ujjlenyomat mentességet. Csúszásmentes gumi lábakkal rendelkezik ami megelőzi az elcsúszást és a padlót is védi. Emellett könnyen tisztítható és egyszerűen eltávolítható tisztításhoz és kiürítéshez, továbbá 100%-ban újrahasznosítható.

A Vileda szemetes kukái megoldást kínálnak nagy forgalmú létesítményeknek, nyilvános mosdóknak, irodaházaknak, stb.