modern hálószoba

Modern hálószoba kialakítása – bízzuk inkább profikra!

A modern hálószoba kialakítása elsősorban azoknak jelent remek lehetőséget, akik a minimalista stílus, a visszafogott elegancia és a letisztult formák szerelmeseinek vallják magukat.

Ne bagatellizáljuk el!

A hálószoba a csend, a nyugalom és a zavartalan pihenés színtere. Éppen ezért érdemes komoly hangsúlyt fektetni a kialakítására. Az itt uralkodó hangulat ugyanis nagymértékben befolyásolja a közérzetünket.

Modern hálószoba ötletek – milyen legyen a fal színe?

A modern stílus jegyében a falak színe általában hűvös árnyalatú. A fehér, a szürke, a kék vagy a törtfehér például tökéletes választásnak bizonyulnak, ha a letisztultan elegáns kisugárzás megteremtése a cél.

Minimalista díszítettség

A modern hálószobák jellemzően dísztelenek. A design egyszerű, már-már puritán. A formatervezés tekintetében, a modern jegyek biztosítása érdekében a geometria kézzel fogható formába öntése (például a fali dekoráció kiválasztásánál) és a tárgyak, bútorok szimmetrikus elhelyezése is jó szolgálatot tesz a kívánt hatás kialakításában. Apropó, fali dekoráció! Ha a fali dekorelemek kiválasztására kerül a sor, igyekezzünk praktikus, és ha lehet, nagyméretű kiegészítőkben gondolkodni. A nagyméretű tükör vagy óra remek választásnak számít.

Néhány szóban a világítástechnikáról

A hálószoba megvilágítása is sarkalatos pontját képezi a modern kisugárzás megteremtésének. A világítástechnikai eszközök kiválasztásánál viszont kicsit eltérhetünk a puritántól, és a sok hűvös színű kiegészítő, bútor kontrasztjaként akár melegfényű egységeket is választhatunk.

Modern hálószoba – kit bízzunk meg az ötleteink kivitelezésével?

Mivel a modern hálószoba esetében a minőség nem képezheti alku tárgyát, ha módunkban áll, igényeljük profi lakberendező szolgáltatását. Bár e megoldás valóban költségesebb, mintha mi magunk kezdenénk bele a falak színének vagy a bútorok kiválasztásába, elrendezésébe, a végeredmény maradéktalan esztétikája és a hosszú távú elégedettségünk előre borítékolható – ami nem biztos, hogy elmondható, ha a saját kezünkbe vesszük az irányítást.