kőpárkány

Miért válasszon kőpárkányt?

A természetes kő egyik kétségbevonhatatlan előnye a tartóssága. Ráadásul úgy tervezik és hozzák létre a kőpárkányt, hogy ellenálljon bármilyen időjárási viszontagságnak. A kövek bent is remek szolgálatot tehetnek, mondjuk a fürdőszobában, ahol nagy nedvességre és páratartalomra lehet számítani. És mi a helyzet kint? Miért válasszon ide kőpárkányt?

Mi történik egy kiadós eső, hózápor, jeges égi áldás után? Az ablak körül kellemetlen foltok jelenhetnek meg, amit alig győz eltávolítani.

Sőt, egy idő után azt veszi észre, hogy feleslegesek az erőfeszítései. A beázások pedig egyre gyakoribbak lesznek, az eredetileg kifogástalannak tűnő párkányai alaposan felmondják a szolgálatot.

Ön pedig bosszús, a kidobott pénz miatt pedig szinte a falat kaparja.

Pedig a képlet, a konklúzió egyszerre bosszantó és magától értetődő:

Rosszul választott párkányt.

Na de még így is komoly előnyre tesz szert azokkal szemben, akik csak legyintenek és hagyják, hogy a párkányok elveszítsék a formájukat, színüket, minőségüket.

Mi ez a komoly előny?

Maga a probléma felismerése, amit egy párkányfajta biztosan megold.

Úgy hívják kőpárkány.

A minőségi párkányt nem fenyegeti beázás

A párkány alapanyaga (pl. Olaszországból behozott minőségi kő) és a beépítés módja rendkívül lényeges.

Hogy miért?

Mert ha szakszerűen építik be a minőségi kőpárkányt, akkor a beázás esélye nulla. Az ablakról lefolyó nedvességet ugyanis az említett párkány megakadályozza, sőt a penészesedésre sincs esély.

A beépítést érdemes építkezés közben megejteni, hiszen a halogatás a fenyegető beázást is magával vonhatja.

Vízmérték segítségével kell beállítani a megfelelő lejtést (0.8 – 1 cm). Érdemes odafigyelni arra, hogy a beépítést követően az esetleges rések ki legyenek töltve vízszigetelő szilikon tömítőanyaggal, ezzel is segítve a kifogástalan vízelvezetést.

Vetemedik a párkány?

A kőpárkánynál erre egyértelmű a válasz.

Hiába éri pára, csapadék, hó, bivalyerős napsugárzás, a kőpárkány megtartja a formáját, egyáltalán nem vetemedik, nem púposodik.

Sőt, pofonegyszerűen tisztítható, hiszen egyrészt könnyen eltávolíthatók róla a szennyeződések, az évi egyszeri impregnálás pedig garantáltan megőrzi az eredeti megjelenését.

És ha már párkánymegjelenés!

Mivel a kövek színe és szerkezete is sokszínű lehet, ezért változatos megjelenésű a kőpárkány. Olyan esztétikai pluszt ad a háznak, épületnek, ami minden évszakban szép a szemnek.

További kőpárkányos előnyök

Borsos ár helyett minőség és megfizethetőség

Sok ember, ha a természetes kőre gondol, akkor egyből horribilis összegek kavarognak a fejében. Pedig ha megvizsgáljuk a tartósságot, értéket, alapanyagot, akkor lelki szemeink előtt megjelenhet az élethosszig tartó befektetés realitása.

Kőpárkányos környezetbarátság

Beszéljünk akár mészkőről, gránitról vagy márványról, a természetes kő tiszta. Sokkal kevesebb vele a mesterséges hulladék, ráadásul pazar látványt nyújt. Kell ennél szebb kombináció?

Kőpárkány = Nulla fejfájás?

A kőpárkány bizony roppant kevés törődést igényel. Az időjárási viszontagságok meg sem kottyannak neki. Nem kell átfesteni idővel, ragyogásukat pompásan megtartják. Természetesen ehhez kell a már felvetett impregnálás is. És a tudatosságra jó példa a beépítéskor használt alacsony vízfelvevő képességű ragasztó.

A kőpárkányok változatosak és különlegesek

Ez adódik az eltérő származási területből és természetesen az alapanyagból is.

Pl. Törökországból, Németországból, Indiából is érkezhetnek hazánkba kőpárkányok nagy kőtáblák formájában.

Arra érdemes figyelni, hogy a kőpárkányok színe menjen az ingatlan falának színéhez. De ugyanolyan fontos azt is figyelembe venni, hogy milyen az épület maga, a lábazat és az utca hangulata.

Ahol a kőpárkányos előnyök koncentrálódnak

A Párkányos csapata pontosan tudja, mennyit jelent az, ha valakinek egyedi kőpárkánya van.

Bármilyen méretben képesek megalkotni a minőségi párkányt. Hála a 35 éves szakmai tapasztalatuknak (50 éves családi vállalkozás második generációs tagjaként képviselik ezt a gyönyörű hivatást), számukra párkányügyben nincsen lehetetlen.

Gondolnak a lakossági ügyfelekre és a viszonteladókra is!

Szakmai tanácsokkal, segédletekkel, választást könnyítő szemlélettel, webáruházukkal, házhoz szállítással segítik a kőpárkányra voksolókat.